​​  eng-icon

Glasfiberarmerede kompositter

youtube-logo   ​linkedin_in_icon_25px

Historie​

Dansk Polyglas A/S blev grundlagt d. 1. januar 1985 af Knud E. Nielsen, der efter 12 års erfaring i glasfiber branchen besluttede sig for at blive selvstændig.

Fra enkeltmandsvirksomhed til Aktieselskab

Det første produkt, syrekar, blev fremstillet ved brug af håndoplæg-metoden på en lille gård. Ord som kvalitetsarbejde og den gode kundebehandling, tiltrak kunder som Unibolt, SKAKO, Radiometer, Mitsubishi, og resulterede i udvidelse af produktionen til større produktionslokaler og køb af Kolding Industri Plast.

28. juni 1999 blev aktieselskab dannet.

Børsens Gazelle, generationsskifter og større kapacitet

2003-2005, i tre år træk, blev Dansk Polyglas valgt til vækstelite, Børsens Gazelle, der har haft

kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat og har mere end fordoblet omsætningen eller

bruttoresultatet i perioden. Denne samme periode indeholder også overtagelse af L.T. Glasfiber i Jylland og

flere storkunder som Bernhard Krone og Bombardier A/S. Produktporteføljen er blevet udvidet med

produktion af komponenter til kølebiler og indvendige vindueskarme og interiørdele til tog, der er udført i

brandhæmmende glasfiberlaminat

1, januar 2006 gik Knud E. Nielsen på pension.og generationsskiftet med sønnen Kurt Nielsen var gennemført.

I foråret 2007 fik virksomheden udvidet produktionsfaciliteter, der gav større kapacitet og mere muligheder ved for planlægning af produktion. Året efter blev Dansk Polyglas også kåret som Årets Virksomhed af Nr. Broby Erhvervsråd.

De nye trends og videnskabelige projekter

I foråret 2009 begyndte Dansk Polyglas samarbejde med BBP Arkitektet, Force Technology og TrygFonden for at udvikle et nyt livreddertårn lavet af glasfiberarmeret sandwichkonstruktion. (Læs mere om denne case her).

I dette samme år, udførte Dansk Polyglas en ny produktion af store plantekummer, renovering af ovenlysinddækninger og større reparationsarbejde direkte på taget af Danmarks Nationalbank. Alle leverede komponenter er ligesom selve Nationalbanken tegnet af Arne Jacobsen. Blandt andet fik Dansk Polyglas ordre fra Fritz Hansen for at fremstille et færdigproduceret "Ægget" i glasfiber i forbindelse med Arne Jacobsen-jubilæet.

Primo 2010 gik Dansk Polyglas i gang med en større serieproduktion af livreddertårne og i 2011 begyndte produktionen af sofabord "Bowl", der er designet af Rikke Frost.

I 2012 overtog Dansk Polyglas aktiviteterne fra Fiberteam A/S og begyndte at videreudvikle og fremstille kemiresistente miljøbokse og opsamlingsbakker.

Samtidig med udvikling af topmodul til livreddertåren, blev Dansk Polyglas involveret i række videnskabelige projekter, i samarbejde med Plast Center Danmark, som "Kompositmaterialer i korrosive miljøer" og "Substitution af materialer offshore". I forbindelse med disse projekter, blev der en komposittrappe til Svømmestadion Danmark i Esbjerg og komposittrappe til offshore industri. (Læs mere om komposittrappe til offshore her).

Det samme år starter Dansk Polyglas også at udvikle og serieproducere "The Andersen Chair", designet af byKATO, for Brdr. Andersen Møbelsnedkeri.

Dansk Polyglas A/S

Industrivej 12

5672 Broby

CVR: 21802042

Tlf. +45 62 64 12 00

E-mail: post@polyglas.dk

Salgs- og leveringsbetingelser

Aktuelt​

Dansk Polyglas A/S søger kompetent produktionsleder
Hands-on Engageret Systematisk Vedholdende
Læs mere