​​  eng-icon

Glasfiberarmerede kompositter

youtube-logo   ​linkedin_in_icon_25px

Historie​

Dansk Polyglas A/S blev grundlagt d. 1. januar 1985 af Knud E. Nielsen, der efter 12 års erfaring i glasfiber branchen besluttede sig for at blive selvstændig.

​​

Fra enkeltmandsvirksomhed til Aktieselskab

Det første produkt, syrekar, blev fremstillet ved brug af håndoplæg-metoden på en lille gård. Ord som kvalitetsarbejde og den gode kundebehandling, tiltrak kunder som Unibolt, SKAKO, Radiometer, Mitsubishi, og resulterede i udvidelse af produktionen til større produktionslokaler og køb af Kolding Industri Plast.

Den 28. juni 1999 blev virksomheden omdannet til et aktieselskab.

​​

Børsens Gazelle, generationsskifter og større kapacitet

2003-2005, i tre år træk, blev Dansk Polyglas valgt til vækstelite, Børsens Gazelle, der har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i pe-rioden. I denne periode overtager Dansk Polyglas A/S L.T. Glasfiber i Jylland og flere storkunder som Bern-hard Krone og Bombardier A/S følger med. Produktporteføljen bliver udvidet med produktion af komponen-ter til kølebiler og indvendige vindueskarme samt interiørdele til tog udført i brandhæmmende glasfiberla-minat

Den 1. januar 2006 går Knud E. Nielsen på pension. og generationsskiftet med sønnen Kurt Nielsen blev gennemført.

I foråret 2007 udvidede Dansk Polyglas A/S produktionsfaciliteterne betydeligt, som gav en langt større kapacitet og flere muligheder ved for planlægning af produktionen. Året efter blev Dansk Polyglas ligeledes kåret som Årets Virksomhed af Nr. Broby Erhvervsråd.

​​

De nye trends og videnskabelige projekter

I foråret 2009 begyndte Dansk Polyglas A/S at samarbejde med BBP Arkitekter, Force Technology og Tryg-Fonden om at udvikle et nyt livreddertårn af glasfiberarmeret sandwichkonstruktion (læs mere om denne case her).

Samme år udførte Dansk Polyglas en større renovering af ovenlysinddækninger direkte på taget af Dan-marks Nationalbank. Alle leverede komponenter er ligesom selve Nationalbanken tegnet af Arne Jacobsen bl.a. fik Dansk Polyglas ordre fra Fritz Hansen på at fremstille "Ægget" i glasfiber i forbindelse med Arne Ja-cobsen jubilæum.

Primo 2010 gik Dansk Polyglas i gang med en større serieproduktion af livreddertårne, og i 2011 begyndte produktionen af sofabord "Bowl" designet af Rikke Frost.

I 2012 overtog Dansk Polyglas aktiviteterne i Fiberteam A/S, og begyndte at videreudvikle og fremstille ke-miresistente miljøbokse og opsamlingsbakker.

Samtidig med udvikling af et topmodul til livreddertårnene, blev Dansk Polyglas involveret i række viden-skabelige projekter i samarbejde med Plast Center Danmark, som blev benævnt "Kompositmaterialer i kor-rosive miljøer" og "Substitution af materialer Offshore". I forbindelse med disse projekter, blev der udviklet en komposittrappe til Svømmestadion Danmark i Esbjerg samt en komposittrappe til Offshore industrien (læs mere om komposittrappe til offshore her).

Det samme år starter Dansk Polyglas også at udvikle og serieproducere "The Andersen Chair", designet af byKATO, for Brdr. Andersen Møbelsnedkeri.

Dansk Polyglas A/S

Industrivej 12

5672 Broby

CVR: 21802042

Tlf. +45 62 64 12 00

E-mail: post@polyglas.dk

Salgs- og leveringsbetingelser

Aktuelt​

Kvadrats nye enestående byggeri står nu færdigt
Unikt byggeri hos Kvadrat I Ebeltoft
Læs mere